Kunstgras Lelystad

Vanaf € 10,95 per m² bestelt u kunstgras voor uw tuin of balkon in Lelystad. Alle kunstgras soorten zijn geschikt voor kinderen en huisdieren. Onze kunstgrasmatten zijn van topkwaliteit en bieden we aan tegen hele voordelige prijzen. Uw tuin in Lelystad zal onderhoudsvriendelijk en altijd prachtig groen worden met kunstgras.

Advies nodig?

Neem direct contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen.

06 4061 2142 Ik wil gratis samples

Kunstgras in Lelystad aanleggen

Bij Koole Kunstgras kiest u zelf met welk kunstgras u uw tuin in Lelystad wilt opfleuren. U selecteert eenvoudig de maat van de kunstgrasmat en selecteert bijbehorende accessoires zodat u na bezorging direct aan de slag kunt.

We werken intensief samen met diverse stratenmakers in Lelystad, waardoor we ook een pad of oprit bij u kunnen aanleggen. Hierdoor heeft u één contactpersoon en is de communicatie onderling goed geregeld.

Prijzen

De prijzen van onze kunstgrassen variëren per soort en is vooral afhankelijk van de kwaliteit, echtheid en duurzaamheid van het materiaal. Wanneer u kiest voor een kunstgras uit het hogere segment, heeft u een mat die bijna niet van echt gras te onderscheiden is. Bij goedkopere varianten zijn er minder bruine kunstgrasvezels in het gras aanwezig, waardoor het gras op echtheid inlevert.

Kunstgras assortiment

Samples binnen 3 werkdagen in Lelystad bezorgd

Heeft u op onze website een geschikte kunstgrasmat gevonden, maar wilt u hem eerst in het echt bekijken? Vraag dan aan sample aan, dan krijgt u hem binnen 3 werkdagen in huis. Ook kunt u altijd bellen met Koole: wij geven u graag vrijblijvend advies.

06 4061 2142 Ik wil gratis samples

Wij zijn actief in Lelystad en omgeving:

 • Lelystad Boeier
 • Lelystad Landstrekenwijk
 • Lelystad Waterwijk
 • Lelystad De Landerijen
 • Lelystad Zuiderzeewijk
 • Lelystad Atolwijk
 • Lelystad Oostrandpark
 • Lelystad Karveel
 • Lelystad Boswijk
 • Lelystad Botter
 • Lelystad Schoener
 • Lelystad Tjalk
 • Lelystad Noordersluis
 • Lelystad Galjoen
 • Lelystad Jol
 • Lelystad Punter
 • Lelystad Kogge
 • Lelystad Warande

Kunstgras aanleggen

Zelf kunstgras aanleggen is eenvoudig, maar voorbereiding is het halve werk en daarom raden we u aan om eerst zorgvuldig de leginstructies door te lezen.

 1. Denk vooraf eerst goed na waar u de kunstgrasmat wilt plaatsen en hoeveel stroken van 2 of 4 m² u nodig heeft.
 2. Vervolgens verwijdert u het gras en de bestrating op de plek waar het gras komt te liggen.
 3. Als er al 5 cm zand onder de bestrating ligt, hoeft u het zand niet te vervangen. Ligt er geen 5 cm zand? Dan moet u eerst 10 cm grond onder het maaiveld weggraven en zorgen dat de grond vlak is.
 4. Zorg dat er stoepbanden of andere kantopsluiting klaarligt als u begint met het aanleggen van het kunstgras.
 5. Vul het afgegraven gedeelte met nieuw zand op tot ongeveer 1 cm boven het maaiveld.
 6. Met een trilplaat trilt u het zand vervolgens af.
 7. Egaliseer heel nauwkeurig het zand tot 1 cm onder de kantopsluiting.
 8. Plaats het stabilisatiedoek op het zand en reken op 5 cm extra per rand. Snij het doek 1 cm binnen de kantopsluiting af en controleer of het doek helemaal vlak en kreukloos ligt.
 9. Nu is het tijd voor het plaatsen van het kunstgras. Zorg dat alle matten in dezelfde vleugrichting liggen.
 10. Als het kunstgras strak ligt, snijdt u het kunstgras langs de randen af zodat u 3 mm langs de randen overhoudt. Is de mat breder dan 4 meter? Leg de kunstgras stroken dan strak tegen elkaar aan.
 11. Pak de kunstgraslijm en meng deze zorgvuldig. Sla beide matten open en leg de lijmband tussen de matten, zodat de lijmband ongeveer 20 cm onder beide matten ligt. Smeer vervolgens de kunstgraslijm op de lijmband en zorg dat u niet morst op het kunstgras, want deze lijm is niet eenvoudig te verwijderen.
 12. Leg vervolgens de kunstgrasmatten op de lijmband en laat het kunstgras ongeveer 3 uur met rust zodat de lijm goed aan het kunstgras kan hechten.
 13. Strooi inlegzand over het kunstgras en veeg het zand in de grasmat tot het zand niet meer te zien is.
 14. Geniet van uw prachtige kunstgrasmat!

Kunstgras Lelystad – Veelgestelde vragen

Wilt u meer weten over kunstgras, hoe u het aan kunt leggen in uw tuin in Lelystad, wat voor onderhoud kunstgras nodig heeft of heeft u een andere vraag? In onze Veelgestelde vragen vindt u een heel scala aan diverse vragen en antwoorden. Hieronder vindt u een selectie van de meest gezochte vragen.

Wat kost kunstgras in Lelystad?

Koole Kunstgras biedt u topkwaliteit kunstgras aan tegen voordelige prijzen. Kunstgras in ons assortiment bieden we aan van € 10,95 tot € 39,95 per m². Restpartijen kunnen we voor zelfs nog voordeligere prijzen aanbieden.

Hoe onderhoud ik kunstgras?

Kunstgras is onderhoudsvriendelijk en daarom ideaal voor elke tuin of balkon. Veeg uw kunstgras maandelijks en borstel het kunstgras eens in de 3 maanden en uw kunstgras ligt er altijd prachtig bij. Kunstgras gaat tot wel 10 jaar mee.

Leveren jullie kunstgras gratis in Lelystad?

Bestelt u meer dan € 500 aan kunstgras en accessoires, dan leveren we uw kunstgras gratis bij u thuis in Lelystad en omstreken. Wilt u uw kunstgras liever zelf ophalen? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak.