Hoe onderhoud ik kunstgras?

Om kunstgras in topconditie te houden, is het belangrijk om regelmatig bladeren en afval te verwijderen. Hierdoor zorgt u dat het kunstgras niet verstopt raakt.

  • Het kunstgras maandelijks vegen en elke 3 maanden opborstelen is voldoende om te zorgen dat uw kunstgrasmat mooi blijft.

Maandelijks onderhoud

Als bladeren en takjes op het kunstgras blijven liggen, kan het voorkomen dat het water niet goed meer wegloopt. Ook kunnen bladeren en takken ontkiemen en zorgen dat onkruid op het kunstgras nestelt. Een paar blaadjes op het kunstgras is prima, maar in de herfst raden we aan om het gras vaker te vegen. Bladeren verwijdert u met een bladblazer, bezem of hark.

Onderhoud per kwartaal

Als er regelmatig kinderen op het kunstgras spelen, zullen de kunstgrasvezels platliggen. Kunstgras is op zijn mooist als de sprieten omhoog staan. Daarom adviseren we om in ieder geval elk kwartaal het kunstgras op te borstelen.

Veeg eerst met de vleug mee, zodat u ook direct vuil meeneemt dat tussen de grassprieten aanwezig is. Veeg daarna tegen de vleug in: zo zorgt u dat de sprieten rechtop staan.

Uitwerpselen van huisdieren verwijderen

Ontlasting zorgt er in tegenstelling tot bij natuurgras niet voor dat er gele vlekken ontstaan op kunstgras. Wel is het belangrijk om uitwerpselen snel te verwijderen om te zorgen dat het kunstgras schoon en hygiënisch blijft.

  • Verwijder uitwerpselen met een schepje of toiletpapier. Sproei daarna met water.

Verwijder mos, algen, bladeren, takken en uitwerpselen om uw kunstgrasmat mooi en schoon te houden.